Asiakaskokemuksia

 

Hurvi 1.jpg

Hurveilla tulokset puhuvat puolestaan

Tarja ja Juha Hurvi ovat tuottaneet maitoa jo vuodesta 1996 lähtien Juhan kotitilalla Kokemäellä. Uusi 64 lehmän pihattonavetta valmistui vuonna 2005 ja viime vuonna tuli täyteen 20 vuotta E-luokan maitoa. Tuotostaso on jo pitkään ollut kiitettävällä tasolla, noin 10 000 kiloa ja lehmien kestävyys erinomaista. Tilan lehmistä kuusi on satatonnareita. Tulosta on kuitenkin heikentäneet korkeat ruokintakustannukset, joihin lähdettiin 2016 huhtikuussa hakemaan Eurotradingin kannustuksella ja asiantuntemusta hyväksikäyttäen edullisempaa ratkaisua.


Välilä_04 (1280x853).jpgVälilän tila: Helppoa ja tasapainoista ruokintaa
Välilän tilalla on tuotettu maitoa ja kasvatettu lihakarjaa appeella parin vuoden ajan. Eurotrading Oy toimittaa tilalle kivennäiset ja tekee seosreseptit. Ruokintasuunnitelmien ja tasapainoisen ruokinnan myötä karjan hyvinvointi on parantunut huomattavasti. Jani Välilän mukaan Eurotradingin tuotteiden laatu on hyvää ja osaaminen alalla kokonaisvaltaista.

Lue lisää Rindavit täyskivennäisistä.

 

_Q3A5726 (800x533).jpgKuusikosken tila: Nyt porsaat syövät ja myös kasvavat paremmin

Jämijärven Sydänmaalla sijaitsevalla Kuusikosken perheen sikatilalla on tällä hetkellä 320 emakkoa ja 1500 lihasikaa. Joulukuussa 2015 tilan isäntä Juha Kuusikoski otti ensimmäistä kertaa käyttöön Eurotradingin Suomessa myymät ja markkinoimat Schaumannin rehut. Schaumannin Premix-seoksien myötä ovat esimerkiksi porsaiden syömisongelmat ja häntien purenta vähentyneet merkittävästi. Huomattavaa parannusta on Juha havainnut myös porsaiden kasvutahdissa.

 

kokemuksia_eurotrading-002-web (800x534).jpgHannu Tarkki: Ilmapiiri sikalassa on parempi ja possut voivat hyvin

Hannu Tarkin perheellä on 220 emakon porsastuotantotila ja viljelyksessä noin 100 hehtaaria peltoa. Jokin aika sitten tilan pienet porsaat alkoivat oireilla, ja Hannu päätti pistää ruokintasuunnitelmat uusiksi Eurotradingin tuotteilla ja neuvoilla. Nyt ilmapiiri sikalassa on parantunut, ja possut voivat hyvin.

 

 

P1010077 (2).jpgJohann Wasström: Rumivitalin käytön myötä ongelmat helpottuivat ja töitä on taas mukava tehdä!

Johan Wasströmin tilalla Raaseporissa on käytetty Rumivitalia tammikuusta 2016 lähtien. Välillä pidettiin kolmen viikon jakso, jolloin ruokinnassa ei tapahtunut muita muutoksia kuin Rumivitalin jättäminen pois ruokinnasta. Tulokset olivat kiistattomat ja selkeät. Ennen Rumivitalia tuotostaso oli 30,2 kg/lehmä ja lypsykäynnit robotilla 2,6-2,7. Ensimmäisen koejakson aikana käynnit nousivat 2,8-2,9 ja maitomäärä 32,2 kiloon, samalla solut laskivat merkittävästi. Rumivitalin jäädessä pois, käynnit, maidon solutaso ja maitomäärä palautuivat lähtötilanteeseen. Rumivitalin tullessa 3 viikon tauon jälkeen takaisin ruokintaan, käynnit lisääntyivät nopeasti 3,0:aan ja maitomäärä nousi 35,2 kiloon-samalla, kun solut laskivat uudestaan.

DSC_0400-620x420.jpgJuha Lehto: Sikojen Premix-ruokinta on uutta rehukomponenttiajattelua

”Koetappa hieroa perinteistä rakeista porsasrehua iholle, se tuntuu. Ajattele mitä se tekee herkälle suolinukalle”, Lintulahti sanoo. ”Porsailla on joskus ollut mahahaavaoireita. Joskus jopa emakoillakin. Premixin käytön myötä oireita ei ole ollut”, Lehto sanoo. ”Porsaat ovat tulleet tasaisemmiksi ja paremman näköisiksi.”

Lue koko tarina Maaseutumediassa: www.maaseutumedia.fi/sikojen-premix-ruokinta-tulevaisuutta/