Johan Wasström, Raasepori

P1010077 (2).jpgJohan Wasströmin tilalla Raaseporissa on käytetty Rumivitalia tammikuusta 2016 lähtien. Välillä pidettiin kolmen viikon jakso, jolloin ruokinnassa ei tapahtunut muita muutoksia kuin Rumivitalin jättäminen pois ruokinnasta. Tulokset olivat kiistattomat ja selkeät. Ennen Rumivitalia tuotostaso oli 30,2 kg/lehmä ja lypsykäynnit robotilla 2,6-2,7. Ensimmäisen koejakson aikana käynnit nousivat 2,8-2,9 ja maitomäärä 32,2 kiloon, samalla solut laskivat merkittävästi. Rumivitalin jäädessä pois, käynnit, maidon solutaso ja maitomäärä palautuivat lähtötilanteeseen. Rumivitalin tullessa 3 viikon tauon jälkeen takaisin ruokintaan, käynnit lisääntyivät nopeasti 3,0:aan ja maitomäärä nousi 35,2 kiloon-samalla, kun solut laskivat uudestaan.

Johanin oma kokemus Rumivitalin ruokintaan tulosta:

”Ilme navetassa muuttui ja kaikki alkoi toimimaan. Haettavien lehmien määrä väheni oleellisesti ja lehmien  yleisilme koheni selvästi-  lannat tasoittuivat ja karva alkoi kiiltää. Tilalla on ollut mystisiä halvausoireita kesän 2015 rehujen tultua syöttöön ja ongelmia oli enemmän kuin koko isännyyteni aikana. Rumivitalin käytön myötä ongelmat helpottuivat ja töitä on taas mukava tehdä!”

Tilaa Rumivitalia nyt tutustumishintaan 300-700 kg lava, saat työhaalarit kaupan päälle.

haalari pitkähihainen.jpg

Kevyt ja miellyttävä työhaalari.

- 14 taskua, mm. henkilökorttitasku, kännykkätasku, kynätaskut, läpälliset reisitaskut tarroilla
- vetoketjullinen rintatasku, työkalulenkkejä, puukkonapit
- joustovyötärö, reisitaskuissa heijastimet
- hihansuissa tarrasäätö
- lahkeissa heijastimet ja vetoketjut
- sivusta ladattavat polvisuojat
- likaa hylkivää ja kestävää beavernylon-kangasta, 55% polyesteriä ja 45% puuvillaa
- koot 46-64

Soita edustajallemme tai tilaa tästä.

 

Marko Mäki-Arvelan maitotila, Uusikaupunki

Marko-DSC_0215-1.jpg"Olen käyttänyt lehmien seosrehuruokinnassa Rindavit Top Superia vuoden 2010 toukokuun alusta alkaen. Tuotteeseen tutustuin toisten maidontuottajien hyvien kokemusten innoittama.

Muutokset ruokinnassa ovat olleet hyvin merkittäviä. Karkearehun osuus ja hyväksikäyttö on lisääntynyt voimakkaasti, tuotos syötyä kuiva-ainekiloa kohti on noussut lähes 39%.

Ruokintakustannus tuotettua maitokiloa kohti on laskenut yli 5 senttiä, vaikka samanaikaisesti ostorehujen hinnat ovat nousseet voimakkaasti.

Eläinten terveyteen olen ollut tyytyväinen, esim. yhtään halvaustapausta ei ole ollut, (poikimisia noin 60 kpl).

Olen ollut todella tyytyväinen Rindavit Top Super tuotteeseen ja Eurotradingilta saamaani ruokintasuunnitteluun."

Marko, 050-3061729

Kysy lisätietoja tai tilaa ilmainen ruokintasuunnitelmaehdotuksemme.