Rehunsäilönnästä usein kysyttyä

Bonsilage- biologinen rehunsäilöntäaine

Miten ja miksi Bonsilage toimii?

Bonsilage on biologinen rehunsäilöntäaine, jonka vaikuttavat maitohappobakteerit on pitkän tuotekehitystyön tuloksena valikoitu ja eristetty nurmirehusta useista sadoista mahdollisista vaihtoehdoista, siksi niiden lisääntymiskyky rehussa on huippuluokkaa (käytetyt bakteerikannat ovat alkuperäisiä, suojattuja National Collections of Industrial and Marine Bacteria Ltd- NCIMB –referenssikantoja, joihin on käyttöoikeus vain valmistajalla). Lisääntyessään rehussa bakteerit saavat aikaan tehokkaan maitohappokäymisen, mikä alentaa rehun pH:n nopeasti.

Miksi Bonsilagella on monia eri säilöntäaineita?

Erilaisilla bakteerilajeilla on ympäristöoptimi, jossa ne toimivat parhaiten. Samat bakteerit eivät toimi yhtä hyvin kosteassa kuin kuivassa rehussa. Bakteereilta myös vaaditaan erilaisia ominaisuuksia erilaisissa rehuissa. Kosteassa rehussa bakteerien pitää pystyä käyttämään mahdollisimman tehokkaasti hyväksi rehun sokeria. Kuivat säilörehut ovat usein herkkiä jälkilämpenemiseen, joten bakteerien pitää pystyä estämään jälkilämpenemistä ja kuiva-ainehävikkiä. Bonsilage Fortella kuiva-ainepitoisuussuositus on noin 20-30%, Bonsilagella noin 24-45% ja Bonsilage Plussalla yli 30%.

Miksi Bonsilagessa on vähemmän bakteereita kilpaileviin tuotteisiin verrattuna?

Eri tuotteissa käytetään eri maitohappobakteerikantoja ja erilaisten bakteerien lisääntymiskyky ja -nopeus vaihtelevat suuresti. Mitä voimakkaammin bakteerit kykenevät lisääntymään rehussa, sitä pienempi määrä niitä tarvitaan. Bonsilagessa käytetyt bakteerit on valikoitu useista sadoista vaihtoehdoista säilörehuissa luonnollisesti esiintyvistä lajeista ja siten ne ovat erikoistuneet juuri nurmi- ja apilarehujen sokeriyhdisteiden hyväksikäyttämiseen. Hyvälaatuisen säilörehun tekemisessä oleellisinta on nimenomaan bakteerien lisääntymiskyky ja –nopeus rehussa. Jos bakteerit ovat ”tehottomia” eivätkä lisäänny rehussa riittävän nopeasti, ei bakteerimäärän lisäämisellä saavuteta etua.

Miksi Bonsilage ei tarvitse kylmäsäilytystä?

Ainutlaatuinen nykyaikaisimmilla tekniikalla varustettu tuotantolaitos, erittäin huolellinen valmistusmenetelmä sekä Bonsilagen elinkykyiset bakteerit mahdollistavat kahden vuoden säilytyksen huoneenlämmössä tai viileämmässä.

Voiko maitohappobakteereilla säilöä myös kosteaa rehua ?

Bonsilage Forte on ainoa markkinoilla oleva tuote, jossa valmistajan kuiva-ainepitoisuussuositus on alle 25%, Fortella suositus on 20-30%. Tuotteesta kannattaa aina tarkastaa valmistajan kuiva-ainepitoisuussuositus. Bonsilage Forte on myös ainoa markkinoilla oleva biologinen tuote, jonka on tutkitusti todistettu estävän on voihappoitiöiden lisääntymistä rehussa. Tästä Bonsilage Fortella on ainoana biologisena säilöntäaineena DLG- sertifikaatti ryhmässä 5.

Miten annostelen Bonsilagea?

Bonsilage- purkki täytetään vedellä ja purkkia ravistetaan, jolloin jauhe sekoittuu veteen ja väriaine värjää nesteen punaiseksi annostelun helpottamiseksi. Tämä seos kaadetaan annosteluastiaan- 200 litran tynnyriin tai seitsemään 30 litran astiaan- ja nestettä annostellaan happopumpulla 4 litraa/ rehutonni. Jos säilöntäainetta tarvitsee pienemmän määrän, koko purkillista ei kannata sekoittaa veteen kerralla, vaan voit ottaa jauhetta purkista tarvetta vastaavan määrän. Esim. yhteen 30 litran vesiastiaan sekoitetaan Bonsilagea 7 grammaa eli noin 12 millilitraa. Bonsilage sekoittuu veteen helposti ja liuos on heti käyttövalmista.

Miten Bonsilage vaikuttaa maidontuotantoon? Entä lihantuotantoon?

Säilöntäainetta ei kannata käyttää yksistään rehun säilymisen varmistamiseksi. Useiden tutkimusten ja käytännön havaintojen mukaan Bonsilagella säilötty rehu parantaa huomattavasti rehun maittavuutta, syöntiä ja lopputuloksena eläinten tuotosta ja hyvinvointia.
Bonsilage on testattu tiukkojen saksalaisten DLG- kriteerien mukaan ja sillä on ainoana säilöntäaineena DLG- laatusertifikaatti ryhmissä 1b, 1c, 4a, 4b, 4c (parantaa säilyvyyttä, maittavuutta, sulavuutta ja tuotosta). Riippumattomien tutkimuslaitosten tutkimuksissa Bonsilagella tehdyllä rehulla saatu tuotoslisäys on 2,1 kg maitoa päivässä/ lehmä ja 84 g päiväkasvua/ lihanauta.

Voiko Bonsilagea käyttää luomutuotannossa?

Bonsilagea voidaan käyttää luonnonmukaisessa tuotannossa asetuksen (ETY) N:o 2092/91/ EWG idf 2277/2003/EG mukaisesti.

Onko Bonsilage myrkyllistä?

Bonsilage on neutraalia kuten vesi, se ei siis ole myrkyllistä eikä korroosiota aiheuttavaa.

Mitä jos Bonsilage loppuu kesken rehunteon?

Bonsilagea saat nopeasti ja helposti. Jos lähellä ei ole myyntipistettä tai edustaja, puhelinsoitto riittää. Takaamme, että saat tuotteen perille 24 tunnin kuluessa tilauksesta postitse tai matkahuollon kautta.

Kuinka paljon Bonsilagea kuluu keskimääräiseen rehuntekoon?

Bonsilagea annostellaan 1g/ rehutonni eli purkin sisältö riittää 50 rehutonniin.

Voiko Bonsilagea säilyttää ja jos, niin miten?

Bonsilage säilyy ainoana biologisena säilöntäaineena 2 vuotta valmistuksesta huoneenlämmössä tai sitä viileämmässä.

Minkälaisissa säilöntämenetelmissä Bonsilagea voi käyttää?

Bonsilage soveltuu esikuivattujen nurmi- ja apilarehujen säilöntään paaleissa, siiloissa ja aumoissa.